вівторок, 31 жовтня 2023 р.

Відбулося засідання творчої групи "Особливості роботи в інклюзивному класі:співпраця вчителя та асистента вчителя навчання"

31 жовтня
в Славутицькому ліцеї «БезМеж» відбулося засідання творчої групи вчителів початкових класів та асистентів учителів. Девіз зустрічі - кожна дитина – це цілий світ, освіта, повага і рівність для всіх. Визначилися, що в 2023/2024 навчальному році потрібно продовжити працювати над темою «Особливості роботи в інклюзивному класі». Ознайомилися та затвердили план роботи творчої групи. За допомогою практичної вправи «Бачити серцем» кожен учасник засідання зміг визначити в собі позитивні риси, які допомагають в роботі з дітьми з особливими освітніми потребами. Досить важливо знайти і сильні сторони кожної дитини, тому вчителі разом виконали вправу «Кожна дитина – зірка…».
Завершився насичений день зустріччю із командою фахівців ІРЦ, у якій взяли участь адміністрація закладу та асистенти 5-11 класів нашого ліцею. Команда інклюзивно–ресурсного центру підготувала для педагогів надзвичайно корисні виступи, тренінгові вправи. Усі учасники вкотре переконались у тому, що «Інклюзивна освіта – перспектива нова. Хоч різні можливості – рівні права!». Засідання пройшло на одному диханні, у теплій, дружній, ніби домашній атмосфері.