четвер, 19 травня 2022 р.

Всесвітній день вишиванки

Одягнімо, друже, вишиванки –
Наш чарівний український стрій.
Не для когось, не для забаганки,
А для себе, вірний друже мій
Василь Дерій
Щороку третього четверга травня українці відзначають Всесвітній день вишиванки. Свято, покликане зберегти споконвічні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу, цього року припало на 19 травня. День української вишиванки не є державним святом, проте став одним з найулюбленіших у народі. Відзначають день вишиванки з 2006 року, коли студентка Чернівецького університету запропонувала одногрупникам прийти на пари в сорочках з орнаментом.
Вишиванка, яка є гордістю українців, цього року набула ще більшого для кожного громадянина характеру. Одягнена вишиванка 19 травня є символом незламності українського духу, заявою на весь світ про те, що українці - вільний народ.
19 травня в Славутицькому ЗЗСО №4 дрес-кодом дня була вишиванка. Також наш заклад узяв участь у благодійній акції. Зібрані 2250 грн, були покладені в загальноміську скриньку. Ці кошти  перерахують на потреби ЗСУ. Дякуємо всім, хто приєднався до благодійної акції.
Ми сміливо одягаємо наш захист – наші вишиванки, і пам'ятаємо – Україна переможе! Одягаймо їх частіше. Зберігаймо генетичний код нації! Зі святом, друзі! 
Людмила Горбунова, заступник директора з навчально-виховної роботи