четвер, 9 червня 2022 р.

Курси підвищення фахової кваліфікації з проблеми «Формувальне оцінювання у вивченні української мови і літератури, зарубіжної літератури»

6-8 червня 
в режимі онлайн учителі української мови та літератури, зарубіжної літератури Славутицького ЗЗСО №4  проходили в Комунальному навчальному закладі Київської обласної ради «Київський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних кадрів» курси підвищення фахової кваліфікації з проблеми «Формувальне оцінювання у вивченні української мови і літератури, зарубіжної літератури». Розробники Кабан Л.В. та Мірошник С.І. професійно, використовуючи засоби дистанційного навчання, змогли презентувати тему, яка є дуже актуальною.
З’ясували відмінності між формувальним та підсумковим оцінюванням, розкрили «секрет» формувального оцінювання від естонської ученої Марини Курвіц, познайомилися із закордонним досвідом, формували навчальні цілі за методикою SMART. Велику увагу приділили рефлексії, її технікам (сигнали рукою, світлофор, однохвилинне есе, вимірювання температури, мовні зразки (підказки), дві зірки й побажання, трихвилинна пауза).
На завершення курсу провели рефлексію, де вчителі поділилися своїми враженнями про курси, написали про набуті знання, подякували Кабан Л.В. та Мірошник С.І. за плідну співпрацю.