суботу, 3 грудня 2022 р.

Зустріч з представниками Молодіжного простору

1 грудня
у здобувачів освіти Славутицького ЗЗСО №4 видався насичений день. До них завітали представники Молодіжного простору та  провели тренінги та психологічні консультації з
актуальних тем. В епоху інформаційних технологій неможливо почуватися захищеним у кіберпросторі. Злочинність у кіберпросторі – одна з найгостріших проблем, з якою зіткнулося міжнародне співтовариство упродовж останніх десятиліть у зв’язку з розвитком інформаційно-комунікаційних технологій. Необхідність оволодіння користувачами кіберпростору медіаграмотністю у сфері кібербезпеки зумовлює актуальність проведених заходів.
Для учнів 11 класу було проведено заняття з кібербезпеки, на якому здобувачі освіти ознайомилися з принципом роботи алгоритмів соціальних мереж "Instagram", "Facebook" з даними користувачів, дізналися, як слідкувати за своїм цифровим слідом.
З учнями 10 класу представники Молодіжного просторур провели тренінг «Психологія конфліктів». Це заняття було спрямоване на розбір основних типів конфліктів, шляхів їх вирішення. Також були розглянуті різноманітні життєві конфліктні ситуації, вирішення яких кожен пропонував своє.
Для учнів 9 класу заняття стосувалося медіаграмотності, а саме: протидії пропаганди. Під час цього заняття здобувачі освіти з'ясували, що таке пропаганда, які її ознаки та прийоми в інтернеті. Також проговорили наративи, дезінформаційні операції, які розглядалися на конкретних прикладах.
Для представників активів 7-11 класів було проведено заняття, що стосувалося SMM (маркетинг в соціальних мережах). Учням пояснили, що таке  SMM, основні його завдання та мета. 
Дякуємо за цікавий проєкт та очікуємо на нову зустріч.