вівторок, 14 березня 2023 р.

Про вибір підручників для 5 та 6 класів

Педагогічні працівники ЗЗСО з 15 березня до 03 квітня 2023 року
ознайомлюються з електронними версіями оригінал-макетів підручників.
З метою всебічного ознайомлення педагогічної громадськості з новоствореними підручниками для 5 та 6 класів ІМЗО організовує такі заходи:
  • з 15 до 24 березня 2023 року учасниками Конкурсу буде проведено онлайн-презентації авторських концепцій їхніх підручників (графік презентацій у додатку 2) на youtube-сторінці ІМЗО (https://www.youtube.com/channel/UCb99utEiwpGkESp19mxAfdg);
  • з 15 березня до 03 квітня 2023 року буде проведено обговорення підручників для 5 та 6 класів ЗЗСО.
Задля покращення змістового наповнення підручників пропонується надати пропозиції та зауваження в Електронній бібліотеці ІМЗО на відповідних сторінках, де розміщені електронні версії підручників.
Учителі закладів освіти здійснюють вибір підручників шляхом формування рейтингу з однієї назви підручника.
Остаточне рішення щодо вибору підручників має бути схвалено на засіданні педагогічної ради ЗЗСО, про що складається відповідний протокол, де зазначається інформація про вчителів, які безпосередньо здійснили цей вибір.
З метою відкритості та прозорості процедури вибору ЗЗСО на власних вебсайтах оприлюднюють вищезазначені протоколи педагогічної ради наступного робочого дня після оголошення висновків Конкурсної комісії, а саме 12 квітня 2023 року.
Кількість примірників кожного з підручників та має відповідати реальному вибору закладів освіти. Будь-яка зміна вибору закладу освіти не допускається.
Кожен учитель закладу освіти має право повідомити на телефонну «гарячу лінію» [(044) 248-17-50] чи письмово на поштову (вул. Митрополита Василя Липківського, 36, м. Київ, 03035) або електронну адресу ІМЗО (imzo.dpo@gmail.com) про вплив або бажання третіх осіб вплинути на його волевиявлення щодо вибору підручників/посібників чи про факт зміни волевиявлення вчителів закладів освіти, в якому він працює.
Відповідно до цих інструктивно-методичних матеріалів ЗЗСО всіх форм
власності з 27 березня до 03 квітня 2023 року необхідно заповнити спеціальну
форму вибору підручників (додаток 3) для 5 та 6 класів.
Заповнення спеціальних форм відбуватиметься з використанням модуля прозорого вибору підручників на базі інформаційно-телекомунікаційної системи «Державна інформаційна система освіти» (далі – ІТС «ДІСО»).
Інформацію про СПЗ ВП для вибору електронних версій оригінал-макетів
підручників можна отримати за покликанням http://diso.gov.ua/support, або
скористатися вже встановленим програмним забезпеченням із переліку на
http://diso.gov.ua.