середу, 15 березня 2023 р.

День українського добровольця

День українського добровольця
— нове, але дуже важливе свято, яке було створене на честь всіх тих, хто 14 березня 2014 року став на захист України. Цей день було встановлено для того, щоб пам'ятати, через що довелося вже пройти нашій країні і через що вона проходить зараз. А ще дата нагадує про героїзм захисників та захисниць незалежності рідної Батьківщини.
З нагоди цього свята 14 березня 2023 року в 3-А класі Славутицького ЗЗСО №4 було проведено урок, який пройшов під гаслом «Підтримаємо свою армію! Врятуємо Україну!». Здобувачі освіти дізналися, хто такі добровольці, ознайомилися з історією створення цього свята, познайомилися із деякими відомими добровольцями. Також учні зробили об’ємні серця з паперу для наших захисників, на яких написали свої імена. На жовто-блакитних долоньках діти писали слова подяки та обіцянок нашим героям. Усі ці поробки наклеїли на плакат «Ви у наших думках…», який буде переданий волонтерами нашим захисникам.
Такі заходи сприяють подальшому зміцненню патріотичного духу в школярів, посиленню дитячої уваги й турботи про учасників добровольчих формувань.