понеділок, 22 травня 2023 р.

День цивільного захисту

Щоб навчити дітей діяти зібрано та рішуче, не розгубитися у випадку виникнення надзвичайних ситуацій, 18 травня у Славутицькому ЗЗСО №4 відбувся День цивільного захисту.
Учні та колектив закладу освіти удосконалили свої теоретичні знання і практичні навички щодо дій в умовах екстремальних ситуацій, перевірили здатність грамотно й чітко діяти, щоб захистити своє здоров'я та життя.
На першому уроці у цікавій та змістовній формі проведені тематичні виховні години, під час яких класні керівники 1-11-х класів використовували навчальні комп’ютерні презентації, пам’ятки, відеофрагменти, залучали учнів до розв’язування ситуаційних задач, складання алгоритмів дій під час надзвичайних ситуацій, зокрема, що сталися на хімічно-небезпечних об’єктах та об’єктах атомної енергетики, відпрацьовували разом з учнями правила поведінки в умовах воєнного стану, порядок дій на випадок евакуації, пожежі, дії за сигналом «Повітряна тривога!», під час виявлення підозрілих, вибухонебезпечних предметів.
Також з метою ознайомлення учнівського загалу та працівників закладу з роботою підрозділу Служби порятунку, профорієнтаційною мотивацією учнів 9-10-11-х класів закладу відбулася захоплива та пізнавальна зустріч з рятувальниками служби порятунку 63 ДПРЧ міста Славутича. Вогнеборці продемонстрували роботу обладнання, що використовується при пожежах або надзвичайних ситуаціях, провели тренувальні заходи для демонстрації евакуації з приміщень закладу.
День цивільного захисту під гаслом «Допомогти! Врятувати! Запобігти! Бути обізнаним!» проведено цікаво та повчально. Усі переконалися в тому, що отримані знання знадобляться у повсякденному житті.
Л.Горбунова, заступник директора з НВР