четвер, 25 квітня 2024 р.

Чорнобиль - чорний біль нашої Землі

26 квітня 1986 року ... Цей день закарбований у пам'яті!
Надворі весна – квітуча, наповнена запахами землі і сповнена надією нового життя...
Ніхто не міг собі уявити, що саме ця весна назавжди залишиться Чорним днем в історії нашого народу і всього людства! А про невелике місто Чорнобиль заговорить весь світ.
26 квітня 1986 року Україну спіткала страшна трагедія – техногенно-екологічна катастрофа, спричинена вибухом реактора четвертого енергоблоку Чорнобильської атомної електростанції, яка нанесла непоправної шкоди довкіллю та здоров’ю людей. Якби не подвиг простих людей, які ризикуючи власним життям і здоров’ям, врятували нас від подальшого поширення радіації, то важко навіть спрогнозувати повні масштаби трагедії не лише для України, а й всього світу.
Минає 38 років, а людський біль не вщухає. І скільки б часу не пройшло, а дзвони Чорнобиля болем і смутком відгукуватимуться у наших серцях. Нинішні та прийдешні покоління з вдячністю згадують і згадуватимуть тих, хто зберіг життя на Землі та відроджує опалену радіацією землю.
25 квітня для учнів групи подовженого дня проведено інформаційні хвилини  "Чорнобиль - чорний біль нашої Землі".
Усі ми вшановуємо пам'ять загиблих під час ліквідації вибуху атомного реактора і щиро дякуємо героям-ліквідаторам, які вижили!