понеділок, 20 травня 2024 р.

Участь у тренінгу "Соціальна інклюзія та безбар'єрна комунікація. Коректна взаємодія з людьми з інвалідністю"

Сьогодні ліцеїсти 8-А та 9 класів відвідали тренінг у Молодіжному просторі на тему "Соціальна інклюзія та безбар'єрна комунікація. Коректна взаємодія з людьми з інвалідністю" від залученої експертки України з ГРСІ (гендерна рівність та соціальна інклюзія) Яни Пекун.
Учасники детально розібрали, що таке інвалідність, які її форми існують та розвінчали міфи, пов’язані з цією темою. Кожен мав змогу занотувати для себе словник толерантної мови, який допоможе правильно і з повагою спілкуватися з людьми з інвалідністю.
Обговорили проблему соціального виключення людей з інвалідністю. Адже всі ми в першу чергу люди і повинні поважати одне одного. Тільки разом ми зможемо побороти стереотипи й навчитися цінувати різноманіття нашого соціуму.
🔥 Проєкт «Інклюзія в дії» втілюється в Молодіжному просторі за підтримки громадської організації "ДоброСусіди" в межах програми "Мріємо та діємо", яка впроваджується за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку USAID Ukraine - USAID Україна та виконується IREX in Ukraine.