четвер, 9 березня 2023 р.

Знайомимося із творчістю Кобзаря

 Ім’я Т.Г. Шевченка невіддільно пов’язане з Україною. Україна - це Шевченко, Шевченко - це Україна. У ньому наша історія, наша мрія, наша надія. Шевченко був справжнім народним співцем, бо з дитинства знав і любив простий український народ, знав його страждання, бо сам їх пережив. Через усе життя проніс великий Кобзар палку любов до рідної землі, до неньки - України, у своїх творах нагадував про минулу славу України. Ім’я великого Кобзаря ми часто згадуємо й будемо згадувати, бо він подарував нам безцінний скарб. Цей скарб - його чудові твори, у яких струменить любов до Батьківщини та турбота про її майбутнє.
Урок позакласного читання в 2-В класі - це одна із сторінок минулого, історія нашої держави, доповнення наших знань про великого співця України Т.Г. Шевченка.
Пізнавальною виявилася дослідницька робота в групах на краєзнавчому матеріалі. З великим захопленням діти спостерігали за інсценізацією твору «Думка» Шевченка, декламуванням вірша поета «Зоре моя вечірняя…». Учитель Людмила Овсієнко читала дітям «Ой, діброво, темний гаю!». Переглядаючи відео, зробили короткий огляд живописної спадщищи митця. Усі ці види роботи сприяли розвитку творчої уяви дітей, їхнього мовлення. Виховували почуття гордості за національного генія України.